Noorderlicht zien! Dit is voor velen een wens die hoog op de bucketlist staat. Voor deze mensen hebben we een actieve en volledig verzorgde groepsreis in het thema van Noorderlicht. Er is een bomvol programma, met hierin unieke onderdelen. Dit onder begeleiding van een Nederlandse reisbegeleider en samen met een kleine groep reizigers die hetzelfde doel nastreeft als dat van jou: het zien van het bijzondere Noorderlicht!

Accommodatie
De uitvalsbasis van deze bijzondere reis is onze eigen lodge Ukonhattu. Deze lodge ligt aan de rand van het Pyhäjärvi-meer, wat de ideale plek is om het Noorderlicht te kunnen zien. Van hieruit starten er diverse activiteiten, maar het is ook een heerlijke plek om tot rust te komen. Iedere dag staat er een heerlijk ontbijt en lekker dinerbuffet voor je klaar. Als er geen lunch in het programma staat, kun je bij het ontbijt een lunchpakket maken. Meer informatie over de lodge vind je hier.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de prima off-piste mogelijkheden. Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De pistes zijn verlicht en meestal tot 18:00 uur open.

Activiteiten
We organiseren het Aurora Avontuur ruim 10 jaar met veel succes. Omdat het zien van het Noorderlicht natuurlijk het hoofddoel is bij deze reis, doe je veel activiteiten in de avonduren. Daarnaast zijn er de activiteiten die Lapland zo bijzonder maken, zoals een sneeuwscooter- en een huskysledetocht en nog veel meer. De accommodatie ligt bijzonder gunstig aan een meer, waardoor de kans om het Noorderlicht te zien vanuit de achtertuin zeer groot is. We hoeven dus geen grote jachten te organiseren om het Noorderlicht te spotten. Wel zoeken we het regelmatig hogerop zodat het vooral béter te zien is.

Highlights
Bezoek aan Santa Village
Noorderlicht fotografie workshop
Bijzondere Lapse kookavond bij de rendierfarm
Rendiersledetocht
Huskysledetocht van ca. 20 km
Sneeuwschoenwandeling incl. outdoorlunch
Sneeuwscootertocht
Bezoek per rupsvoertuig aan de Amethistenmijn
Diner met Lapse specialiteiten in restaurant boven op een berg
Avond Noorderlichtprogramma op de top van een berg
Mogelijkheid tot ijsvissen & skiën
Crosscountryles incl. tocht (langlaufen)
Sauna bij het meer met ijswak
Elke dag Noorderlicht prognose
Ervaren Nederlandse reisbegeleider
Thermo overall voor de hele week
Noorderlicht alert

 

Highlights van deze reis

Gegarandeerd vertrek!

Exclusieve groepsreis met een speciaal Noorderlicht thema

Ook geschikt voor single reizigers

Verblijf in een prachtige lodge, inclusief ontbijt en diner

Bijzondere activiteiten die je nergens anders kunt boeken

Geen bijkomende extra kosten

Maximale groepsgrootte 12 personen

Ervaren Nederlandse reisbegeleider

Directe chartervlucht Amsterdam-Rovaniemi

Nu boeken