Laps Wintersportavontuur

Dag 1 | Zondag Amsterdam - Rovaniemi

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Kittilä. Vanaf daar is het nog ca. 2 uur rijden met de transfer- bus naar je cottage bij Asteli in Pyhä. De rit in de comfortabele bus kun je eigenlijk beschouwen als je eerste safari.

Het besneeuwde landschap waar je doorheen rijdt is namelijk een lust voor het oog. Met wat geluk spot je je eerste rendier! Bij aankomst bij Asteli in Pyhä, word je welkom geheten door de begeleider en ontmoet je je mede reisgenoten. Bij aankomst wordt er eerst een soeplunch geserveerd, hierna is er tijd om je cottage en de directe omgeving te verkennen. Om 19:00 uur wordt er een diner in buffetvorm geserveerd. Na het diner neemt de reisbegeleider het programma voor de komende week met de groep door.

Note: De Lapse keuken is eenvoudig doch gevarieerd en vergelijkbaar met de Nederlandse keuken. Zalm en rendiervlees zal zeker op het menu staan! Het diner is altijd incl. koffie, thee, water en bessensap. Overige (alcoholische) dranken zijn bij de bar verkrijgbaar.

Het Noorderlicht laat zich niet plannen, ook speciale Noorderlichtsafari’s bieden helaas geen garantie. Deze zijn ook niet altijd noodzakelijk, je kunt namelijk de kans om dit bijzondere natuurverschijnsel waar te nemen vergroten door op een hel- dere avond simpelweg buiten te zijn. En dan bij voorkeur op een plek waar er geen vals licht van bijvoorbeeld een skipiste aanwezig is. Er staat aan de rand van het Pyhäjärvi meer een vuurhut waar je, wanneer je wilt, gezellig bij het vuur kunt zitten. Vanaf deze plek is het Noorderlicht zeer goed te spotten omdat er richting het Noorden praktisch geen bijschijnsel is van de piste of het dorp.

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam-Rovaniemi Bezoek Santa Village

Algemeen
Contactgegevens
Bankgegevens
Algemene voorwaarden

Inspiratie
Lapland infobijeenkomsten
Veelgestelde vragen
Reisinformatie
Artikelen uit de media
Visit Lapland

Reizen aanbod
Lapland
Finland
Noorwegen

Zomerreizen

Scandinavian Wintersports
Over ons
Waarom SWS?
Noorderlicht
Beste reisperiode
Duurzaam toerisme
Lapland, Sami & rendieren
Partners
Verzekeringen
Directe vluchten
Fotografie tips

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons: