Je kent ze wel van de foto's, zo'n typische Lapse boomstammen cottage met een dik pak sneeuw op het dak. Met binnen een lekkere sauna en een gezellige open haard. Je wilt graag de activiteiten doen die Lapland zo speciaal maken en verder wil je lekker veel vrijheid. En dan natuurlijk het liefst in een omgeving die niet overvol is met toeristen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is het Lapse cottage avontuur in Pyhä precies wat je zoekt.

 

Inhoud van het 8-daagse pakket:
7 overnachtingen in authentieke boomstam cottage (incl. sauna en open haard) op basis van logies. Inclusief (bed)linnen, haardhout en eindschoonmaak
Directe charter van Amsterdam naar Rovaniemi
Luchthaventransfers
Bezoek aan Santa Village op de poolcirkel
Sleutel- en bagageservice met vooraf in- en uitcheck
Noorderlicht alert
Sneeuwscootertocht naar de huskyfarm & huskytocht van 10 km, incl. lunch & thermokleding (totale programma ca. 6 uur)
Dinerbuffet met Lapse specialiteiten bij restaurant boven op een berg, transfer door rupsvoertuig
Sneeuwschoenwandeling door het National Park, incl. lunch (4-5 uur)
Sneeuwschoenen de hele week beschikbaar
Nederlandse reisbegeleiding bereikbaar op locatie

Bij deze individuele reis draait het om de traditionele accommodatie. Een gezellige boomstammen cottage, voorzien van open haard en sauna, geschikt voor 2 tot 4 personen. Wil je met een groter gezelschap komen? Dan kan dat volgens hetzelfde principe, we zoeken dan een grotere cottage voor je. Of bekijk de meer uitgebreide reis Lapse cottage avontuur voor 6 personen en meer.

Met een directe vlucht sta je binnen 3 uur op de poolcirkel. Op het vliegveld vangt een van onze Nederlandse reisbegeleiders je op en zorgt ervoor dat je probleemloos voor de deur van je cottage wordt afgezet

Een avontuurlijke activiteitenprogramma met niet te missen hoogtepunten is inclusief, maar deze is eenvoudig uit te breiden met andere activiteiten zoals cross-country skilessen, rendiersledetocht, ijskarten, ijsklimmen en nog veel meer. Kijk bij de activiteiten voor alle mogelijkheden.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de prima off-piste mogelijkheden. Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De verlichte pistes zijn over het algemeen tot 18.00 uur geopend. 

Accommodatie
Je verblijft in een gezellige authentieke boomstammen cottage, op loopafstand (max. 500m) van de pistes, het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum van Pyhä. Hier zijn enkele winkeltjes en een supermarkt. Alle cottages zijn voorzien van moderne faciliteiten en hebben een eigen sauna en open haard. De inrichting per cottage kan verschillend zijn.

Activiteiten
Deze reis is een combinatie van vrijheid en comfort. Vandaar dat we alvast een aantrekkelijk programma hebben samengesteld: je rijdt met een sneeuwscooter naar de huskyfarm, waar je vervolgens een huskysledetocht van 10 km maakt. Ook staat er een prachtige sneeuwschoenwandeling door het National Park op het programma. En Noorderlicht? Om de kansen te vergroten brengen we je met een pistebully bovenop de berg, waar een lekker dinerbuffet op je wacht met Lapse specialiteiten. Het is warm in het restaurant, maar zodra het Noorderlicht zich aandient sta je binnen enkele tellen buiten in de sneeuw op één van de beste plekken om het te kunnen zien. Als je de smaak te pakken hebt, kun je altijd op locatie nog extra activiteiten bijboeken.

Verzorging
De reis is op basis van logies, met uitzondering van een dinerbuffet bovenop de berg. Er is een supermarkt in het dorpje Pyhä en er zijn wat restaurantjes op loopafstand. Geen zin om zelf te koken? Dan adviseren we je het cateringpakket. Je krijgt elke avond lekker luxe een heerlijk driegangenmenu thuisbezorgd. Tafel dekken en genieten maar! Bekijk hier het menu.

 

Highlights van deze reis

Aantal avontuurlijke activiteiten zijn inclusief

Extra activiteiten zijn bij te boeken

Verblijf in een eigen boomstammen cottage met sauna en open haard

Mogelijkheid om cateringpakket bij te boeken

Directe chartervlucht Amsterdam-Rovaniemi

Nederlandse reisbegeleiding op locatie bereikbaar

Nu boeken